Homehet Motiele huisWerkplaats

Karakterschets

Een karakterschets is een inspirerend werkstuk waarin we een eerste structuur of beeld ontwerpen. Dit op basis van de meest waardevolle aspecten van wat we met elkaar bedenken en bespreken. Met de karakterschets geven we richting aan het ontwerp, maar niet als een vast eindresultaat. We honoreren alle zijweggetjes die bewandeld kunnen worden, tonen losse hersenspinsels, slimme overwegingen, varianten, genoteerd als iconen, schetsjes, beeld en tekst. Samengevat op één paneel en gepresenteerd in de vorm van een uitgebreide, mondelinge toelichting.

lees meer ›

Workshop

Met onze workshop laten we mensen vanuit een heel persoonlijk perspectief kennismaken met architectuur. We richten ons op de vraag wat ons ‘droomhuis’ zou kunnen zijn? Wat zijn onze favoriete belevingswaarden en hoe kunnen we deze ‘vangen’ in ruimte? Het is een ontdekkingsreis naar jezelf en de middelen die de bouwkunst ons kan aanreiken. Je kunt deze tocht alleen doen, samen met je partner of in een groep van vrienden of collega’s. De workshop is zeker ook geschikt voor kinderen.

lees meer ›

Examples of good practice

Om iets duidelijk te maken kan je het beste laten zien wat je bedoeld. Met andere woorden, het goede voorbeeld geven. De examples of good practice zijn kennisdomeinen waarin wij onze zienswijzen samenvatten, functioneel maken en vertalen naar een gebouw-concept. Deze kan functioneren als een praktische vertaling (= voorbeeld) of mogelijke leidraad voor werken die volgen (= referentie). Ze zijn gericht op op acht functionaliteiten die door de mens gebruikt worden tijdens hun levensloop.

lees meer ›