Homehet Motiele huisWerkplaatsWorkshop

Workshop

Inspireren

De workshop start met een verhaal over de bijzondere wereld van architectuur. We doen dit aan de hand van beelden van bijzondere mensen, plaatsen en fascinaties die prikkelen en inspireren. De vraag: wat zijn nu eigenlijk belevingswaarden? staat centraal.

Schrijven en schetsen

Daarna richten we de aandacht op onszelf. Is er een plek, personage of fascinatie waar ons hart sneller van gaat kloppen? Waar dromen we van? Dit in een wereld zonder regels en restricties. Spelenderwijs proberen we de droom in het daglicht te trekken en te vatten in een ruimtelijk statement.

Bouwen

Het statement vormt de basis voor het ‘droomhuis’ dat we gaan bouwen. Dit is natuurlijk niet een echt huis, want het mag van alles zijn, maar het gaat wel over ruimte en de relatie die wij daar als persoon mee hebben opgebouwd. We gebruiken hiervoor verschillende restmaterialen. Uiteraard helpen wij je en is er gelegenheid genoeg om onderling samen te werken.

Presenteren

Aan het einde van de workshop plaatsen we alle ‘huizen’ bij elkaar en vormen zo onze ‘stad’. We maken foto’s, scannen de tekst en eventuele schetsen. Alles wordt verzameld in één document. Deze laten we op het scherm draaien, waarbij iedereen de gelegenheid krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen.

Aanvullend

De workshop wordt gehouden in het Motiele huis en duurt ongeveer een dag. We hebben plaats voor maximaal 12 personen. Tijdens de workshop zorgen wij voor broodjes en drinken. De workshop heeft een vaste prijs: € 600,- (incl. btw). De workshop is geschikt voor:

  • kinderen (vanaf 12 jaar) en studenten,
  • vrienden en/of collega’s,
  • mensen die hun eigen huis willen (ver)bouwen.

De workshop is nog in ontwikkeling. De voortgang delen we via Facebook, Instagram, LinkedIn en de blog op deze website. Mocht je toch al interesse hebben, dan kan je uiteraard doorgeven via de contactpagina. Kies ‘Workshop’ als onderwerp, geef een korte toelichting en telefoonnummer, dan kunnen we je eventueel terugbellen.