Homehet Motiele huisKenniscentrum

Droombronnenbank

De meest krachtige impuls voor mensen om in beweging te komen zijn hun dromen. Daarom willen we ze als referentie bij elke opgave. Niet als vrijblijvende ambitie, maar als een concreet programma, gevat in de primaire behoefte aan:

  • vrijheid
  • duurzaamheid
  • verbondenheid

Deze behoeften werken als een soort (inspiratie)bronnen van waaruit dromen opborrelen. Daarom noemen we ze de droombronnen. Door het stellen van de juiste vragen bieden zij de gebruiker en architect handvatten om een ontwerp inhoud te geven.

Om deze zienswijze voor een groter publiek werkbaar te krijgen, ben ik in 2018 begonnen met het ontwikkelen van de droombronnenbank; een online hulpmiddel waarmee mensen hun dromen kunnen vertalen naar een concreet programma.

lees meer ›

Toolbox

We hebben door de jaren heen tal van wetenswaardigheden verzameld en deze geordend naar acht verschillende werkvelden. Het is een kennisbank die we periodiek een update geven. De werkvelden zijn vormgegeven als een soort letterbakken, gevuld met beelden die elk een domein vertegenwoordigen. De toolbox is gemaakt om mensen te inspireren en te informeren over wat de bouwwereld hen te bieden heeft.

De toolbox wordt ingezet tijdens het consult en het ontwerpen van onze examples of good practice. Het toont je een breed spectrum aan aandachtspunten, kansen en inspirerende (voor)beelden en laat je kennismaken met aspecten uit de bouw die we doorgaans niet op het netvlies krijgt.

lees meer ›

Voordrachten & expositie

Er zijn verschillende onderwerpen binnen de ruimtelijke opgave die wat ons betreft meer aandacht verdienen. Met als doel om met behulp van eenvoudige middelen de kwaliteit van leefruimte te verbeteren. Denk aan:

  • hoe organiseren we goed licht in huis
  • hoe kan ik eenvoudig, energiezuinig leven
  • hoe gaan we om met veranderingen
  • hoe maken we gezonde ruimten
  • hoe haal je de natuur in, aan, op je huis
  • wat is nu eigenlijk ‘duurzaam bouwen’

De inhoud ontwikkelen we in samenwerking met onze partners. We werken aan concrete handvatten, specifiek gericht op de dagelijkse praktijk van de eindgebruiker.

De voordrachten zijn nog in ontwikkeling. De voortgang delen we via Facebook, Instagram, LinkedIn en de blog op deze website.

lees meer ›