HomeBlogProjectenDe Motiele keuken

De Motiele keuken

Geplaatst in Projecten op 02-11-2019

We willen straks in het Motiele huis bewoners als optie een Motiele keuken bieden. Een keuken die aansluit op de overtuiging dat mensen meer “bewegingsruimte” verdienen. In dit geval vertaald in de mogelijkheid om hun omgeving aan te passen op wie zij zijn; om ruimten en objecten te “personaliseren”. We hebben ons toegelegd op de volgende vijf alledaagse vraagstukken die voorbij komen in de keuken:

Hoogte kunnen aanpassen

Stel, jij bent 1,95 m1 en je vriendin is 1,65 m1 en jullie houden allebei van koken of zijn anderszins genoodzaakt om allebei gebruik te maken van dezelfde keuken. Zou het handig zijn (en rugklachten voorkomen) als je naar wens de keuken in hoogte kunt aanpassen…?

Werkruimte kunnen vergroten

Stel, je krijgt vrienden op visite en je wilt eens flink uitpakken. Nu doe je dit niet dagelijks en dus is jouw keuken niet permanent ingesteld op een grootse exercitie. Zou het handig zijn als je dan tijdelijk je werkruimte wat kunt vergroten…?

Ruimte intensiever gebruiken

Stel, je houd van ruimte in je keuken zonder obstakels of de ruimte is gewoon wat beperkt en je vrienden of familie willen even bij het koken aanschuiven met een wijntje of wat boterhammen na school. Zou het handig zijn als je dan tijdelijk een tafel of bar aan je keukenblad kunt koppelen…?

Kunnen verplaatsen

Stel, je wilt een tuinfeest geven en een van de keukenblokken mee naar buiten nemen om op te werken. Of je wilt gewoon de bestaande keukenopstelling eens wat anders organiseren. Zou het handig zijn als je jouw keuken (of delen ervan) makkelijk kunt verplaatsen…?

Zelf afbouwen

Stel, je wilt jouw keuken geheel naar eigen inzicht inrichten. Daarbij gebruik maken van verschillende producten en leveranciers of door zelf te klussen. Je wilt jouw geld precies daar stoppen waar jij kwaliteit wenst. Misschien uitgespreid over langere tijd. Zou het handig zijn als je dan de keuken volledig naar eigen inzicht kunt afbouwen…?

Onze Motiele keuken geeft straks inhoud aan deze vijf vragen en de bewoners meerwaarden die de louter praktische functionaliteit van een keuken (koken) overstijgen. We maken van een conventioneel statisch “object” een hedendaags dynamisch “product”. De keuken willen we “smart en simpel” en in de basis goed betaalbaar.

Wij gaan het Motiele huis ontwikkelen als example of good practice. De Motiele keuken is van waarde voor enkele thema’s uit de 8 werkvelden die de basis vormen van ons concept.