Om aan die samenwerking inhoud te geven hebben we verschillende (ontwerp)methoden ontwikkeld. Ook is ons Motiele huis ingericht op het houden van workshops en brainstormsessies. Het geeft ons de mogelijkheid om een andere laag aan te boren dan wat direct zichtbaar is.
Voor de gebruiker nu én later
Het gaat ons dus om een direct samenwerken met de gebruiker. Maar niet alleen die gebruiker van nu. Onze aandacht gaat óók uit naar de gebruiker later, diegene die het gebouw of de woning overneemt. Als referentie hiervoor maken we gebruik van eigen kennisdomeinen en gebouwconcepten.
Een integrale opgave
Tastbare waarden als functie, oppervlakte, tijd, kosten en dergelijke zijn belangrijke aspecten van een bouwwerk en verdienen alle aandacht. Maar een optimaal resultaat vraagt naast deze ‘ruilwaarden’ ook om datgene wat we niet direct concreet kunnen maken, maar wel beleven; de ‘belevingswaarden’. Denk bijvoorbeeld aan:
- de wijze waarop we onze ruimten ervaren,
- het gemak waarmee je deze aan ons zelf kunnen aanpassen,
- wat het voor je betekent om daadwerkelijk duurzaam te bouwen,
- hoe gezonde ruimte invloed heeft op ons dagelijks bestaan,
- in welke mate we betrokken zijn bij de realisatie van onze leefruimte… enz.
In ons werk staan beide centraal. Wij zien ons werk als een integrale opgave, opgebouwd uit zowel ruilwaarden als belevingswaarden en met oog voor ’total cost of ownership’. Dit alles afgestemd op de eindgebruiker(s) voor wie wij bouwen: