HomeBlogKennis & productenGezonde vloerafwerking

Gezonde vloerafwerking

Geplaatst in Kennis & producten op 30-11-2018

Nora systems GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt rubber vloeren onder de merknaam “Nora”. Het hoofdkantoor zit in het Duitse Weinheim. Het bedrijf opereert wereldwijd en is al meer dan 60 jaar toonaangevend in rubber vloerbedekkingen.

Nora zet in hun bedrijfsprofiel het maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen voorop en dat is positief. Het resulteert in een zowel milieuvriendelijk als ook gezond product. De “nora flooring systems”, de productiemethodes en grondstoffen voldoen aan scherpe ecologische normen:

Belangrijkste Certificaten en (eco)labels

De rubberen vloerafwerking biedt wat ons betreft de volgende bijzondere meerwaarden:

  • De vloer (als gehele systeem!) bestaat uit grondstoffen van hernieuwbare bronnen en bevat geen PVC, weekmakers (ftalaten), chloor-organische verbindingen of halogenen. Werkt dus zowel aan een duurzaam, beter milieu als óók aan een gezond binnenklimaat door de zeer lage emissie-waarden.
  • De vloer is een “massief” product. Het kan dus zonder voegen worden gelegd en vraagt géén extra coating. Dit beperkt het onderhoud en elimineert milieu-onvriendelijke toplagen. In situaties waarin onderhoud onder druk staat biedt dit een kans voor langer, milieuvriendelijker, hogere kwaliteit!

Natuurlijk zijn er meer eigenschappen…; de vloeren zijn robuust, elastisch, kleurrijk, vuurveilig, vloeistofdicht, slip-veilig (R10, R11), bieden een lange levensduur (> 30 jaar), kunnen tot een geluidsreductie gaan van wel 20 db., voelt aangenaam aan, ziet er mooi uit… kortom de moeite waard om eens nader te bekijken.